Voorpagina

Verbluffende bewerking Andalusische klassieker

De Palestijns-Syrische Suad Bushnaq speelt al piano vanaf haar vijfde jaar. Nog geen vier jaar later improviseert en schrijft ze haar eigen composities. Ze studeert af aan het Nationaal Muziekconservatorium te Amman en heeft inmiddels een indrukwekkende hoeveelheid werk gecomponeerd, zowel voor ensembles als voor film en documentaire. Recent heeft ze een prachtige bewerking gemaakt van het bekende Andalusische lied “Lamma Bada Yatathanna.”

Ze woont momenteel in Montreal, Canada. In dit stuk speelt ze met een Egyptische gitarist, een Turkse qanoenspeler en een Irakese percussionist.

Oorspronkelijke bericht van Barakabits.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!