Voorpagina

Video van bijna doodgeslagen Palestijnse jongen uitgelekt

Ook Haaretz heeft intussen de video geplubliceerd van de werkelijk onvoorstelbaar brute wijze waarop de politie in Shu’afat donderdagavond een tiener in elkaar sloeg. Haaretz meldt niet om wie het gaat. Maar intussen is duidelijk dat het de 15-jarige Tariq Abu Khdeir is, een neef van Muhammad Abu Khdeir die eerder levend verbrand werd. Tariq heeft de Amerikaanse nationaliteit. Hij woont in Tampa (Florida) en was op vakantie in Jeruzalem.

Tariq Abu Khdeir na mishandeling

De wijze waarop hij werd toegetakeld werd gefilmd door de buren die de beelden doorgaven aan een Arabische zender. Zijn ouders zagen hem pas vrijdag in het ziekenhuis, nadat de politie hem vijf uur lang geen medische verzorging had willen geven. Vrijdag werd ook zijn detentie verlengd. Hij is dus nog in arrest. Pas zondag zal hij tijdens een hoorzitting te horen krijgen op wat voor gronden hij wordt vastgehouden.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!