Voorpagina

De video over Israël die je van The New York Times niet mocht zien

Toen Israëlische president Peres in Nederland te gast in Nederland was en WBH schrijver Nazir Bibi Naeem hem op de nationale televisie confronteerde met het Apartheid beleid in Israël viel op dat men het onrecht – uit angst – maar al te graag stilzwijgend toelaat.

Dat blijkt ook uit een minidocumentaire van journalist Max Blumenthal, die in opdracht van New York Times een bijdrage mocht opsturen. Hij maakte samen met zijn collega David Sheen een documentaire over etnische zuivering en het racistische gedachtegoed tegenover donkere migranten in Israël. The Times bekeek de inzending en besloot de docu – zonder een reden op te geven – te weigeren. Blumenthal heeft de video-compilatie vervolgens naar andere mediakanalen opgestuurd, maar tot op heden durft niemand het aan om de content online te zetten.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!