Voorpagina

Vlaamse krant schrapt ‘allochtoon’

De Vlaamse krant De Morgen heeft beloofd het woord allochtoon nooit meer te gebruiken. Hoofdredacteur Wouter Verschelden heeft dat bekendgemaakt.

Verschelden vindt het woord weliswaar een handige manier om minderheden aan te duiden, maar dat weegt volgens hem niet op tegen de ,,stigmatiserende en uitsluitende” werking ervan. Hij noemt de definiëring van het woord bovendien veel te vaag.

Verschelden zegt niet dat het woord helemaal nooit meer op de pagina’s van de krant zal staan. ,,Als we iemand interviewen die zegt dat hij zichzelf als ‘allochtoon’ beschouwt, gaan we geen bliep in de plaats schrijven. Maar onze journalisten zullen in hun woorden het woord niet langer opschrijven.”

Bron: www.rtl.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!