Voorpagina

Vrouw uit Emiraten innoveert Powerpoint

Je verwacht het niet zo snel (nee, zelfs wij niet), maar achter de hijaab van Fatima Al Zaabi schuilt een genie. Ze heeft een innovatieve manier bedacht om Microsoft Powerpoint te gebruiken voor architectuur-designs. Haar werk is niet onopgemerkt gebleven; het Witte Huis, Google en Microsoft staan in de rij om haar te ontvangen. 

Fatima woont momenteel in Abu Dhabi en heeft altijd oog gehad voor design en technologie. Haar kennis van IT heeft ze zichzelf aangeleerd. Ze kwam het op het idee om Powerpoint ook voor design te programmeren toen ze er op school achterkwam dat de bestaande programma’s moeilijk te gebruiken waren.

Ze deed er zes jaar over om toepassingen te ontwerpen en bracht op eigen kosten een boek uit. Nu, jaren later, staat de markt te springen om haar uitvinding. Maar Fatima is er bescheiden onder, zelfs na de uitnodiging van Obama: “Ik ga verder met wat ik nu doe, ik zit ook in een raad waarbij ik vrouwen help met het opzetten van een eigen bedrijf. Verder is het schrijven van anasheed-liedjes een grote passie.”

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!