Voorpagina

Vrouw weigert met Sint Maarten Marokkaanse kinderen snoep te geven

Wat is het toch weer gezellig in Nederland. Weigeren aan de deur kan niet vroeg genoeg beginnen. Als je als kind van 4 tot 7 jaar even wordt geconfronteerd met de problematiek van je roots. In Amsterdam weigerde een vrouw gisteravond tijdens de Sint Maarten optocht een aantal kinderen van Marokkaanse afkomst bij het uitdelen van snoep. Sint Maarten zou een christelijk feest zijn en dus niet bedoeld voor moslims. 

AT5 schrijft:

De moeders spraken de vrouw hierop aan, maar die bleef bij haar standpunt. Hierop hebben de moeders de politie gebeld, die even later verscheen. Vanochtend hebben de moeders een klacht ingediend bij het Meldpunt Discriminatie. Die onderzoekt de kwestie.

Foto: Sierag via photopin cc

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!