Voorpagina

‘VVD in Eerste Kamer tegen verbod rituele slacht’

De PvdA lijkt in de Senaat de doorslag te moeten gaan geven over het wetsvoorstel dat, op initiatief van de Partij voor de Dieren, eind juni door een ruime meerderheid in de Tweede Kamer werd aangenomen.

“Wij zien vooralsnog niet veel in dit wetsvoorstel”, zegt VVD-senator Sybe Schaap woensdag in de Volkskrant. “Het is slecht onderbouwd en door de amendering in de Tweede Kamer is dat er beslist niet beter op geworden.” Dat amendement komt er op neer dat er een uitzondering gemaakt kan worden als dieren via rituele slachtmethoden aantoonbaar niet meer lijden dan bij de reguliere slacht.

Het verbod op onverdoofde rituele slachtmethoden zorgde voor grote onrust bij joodse en islamitische organisaties. Zij zagen het verbod als een beperking van de vrijheid van godsdienst.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!