Voorpagina

‘Zeg nee tegen Hajj selfies!’


Het Hajj-seizoen is in volle gang. Een jaarlijks terugkerend ritueel, maar volgens Arabnews is er steeds meer sprake van een nieuw fenomeen: pelgrims die druk in de weer zijn met hun mobieltjes.

Zo vertelt Zahra Mohammad: ‘In Medina zag ik een gezin met het gezicht naar de zon toe. Hun handen geheven, daarmee de indruk wekkend smeekbede te verrichten. Ik kon echter niet precies plaatsen waar ze mee bezig waren, maar toen zag ik dat er een persoon voor ze stond die een foto nam.’ Het was een pose.

Zahra is niet de enige die versteld staat van dergelijk gedrag, velen spreken zich uit tegen het nemen van dergelijke foto’s omdat zij de nederigheid en rust die met daden van aanbidding gepaard gaan kunnen beïnvloeden.

Lees de rest van het Engelse artikel verder op Arabnews.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!