Voorpagina Politiek

“Al-Maghraoui van harte welkom in Den Haag”

De fractie van de Haagse politieke partij ‘Islam Democraten’ reageert op de kwestie ‘Al-Maghraoui naar Den Haag’.

Gisteren was er grote paniek in politiek Den Haag. Moskee As-Soennah heeft voor haar conferentie eind deze maand een omstreden imam uitgenodigd om een lezing te komen geven. Deze imam, Mohamed Al-Maghraoui, zou volgens berichten, pedofilie aanmoedigen. Een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen de komst van deze imam en wil daarom dat hem de toegang wordt geweigerd tot Nederland. Wilders ging zelfs zo ver dat hij voorstelde de As-Soennah moskee te sluiten als de imam toch een lezing zou geven.

Grondslag

Binnen de hele discussie, of ja eerder gebrek aan, de neuzen stonden immers dezelfde kant op, ontbrak de juridische en democratische grondslag. Heeft de imam een strafblad? Heeft de imam kinderen misbruikt? Zijn er kinderen uitgehuwelijkt na de uitlatingen van de imam? Zal de imam oproepen tot het overtreden van de Nederlandse wetgeving tijdens zijn lezing? Alle vragen kunnen met ‘neen’ worden beantwoord. In het verleden waren voorstanders van pedofilie meermalen op tv te zien en te horen. Sterker nog, zij hadden het voornemen een politieke partij op te richten. Zij kregen alle politieke en publieke podia toegereikt om hun (verwerpelijke) mening te verkondigen. Dat is immers Nederland, vrijheid van meningsuiting, hoe verwerpelijk of schadelijk deze mening ook is. Zolang je de daad niet bij het woord voegt kun je in vrijheid ‘verwerpelijk’ zijn. Sterker nog, je kunt in vrijheid een ‘verwerpelijke’gedoogpartner van het kabinet zijn en in alle Haagse raadsvergaderingen ‘verwerpelijke’ uitspraken doen.

Islamdemocraten.nl

Alle katholieke kerken sluiten

Wilders gaf aan de As-Soennah moskee te willen sluiten als de omstreden imam toch een lezing gaat geven. In lijn met de argumentatie van Wilders zou je ook kunnen stellen dat alle katholieke kerken in Nederland gesloten moeten worden. In tegenstelling tot imam Al-Maghraoui, waarbij de daad niet bij het woord werd gevoegd, hij sprak immers van het uithuwelijken op jonge leeftijd en niet van seksuele gemeenschap op jonge leeftijd, voegden de vele katholieke geestelijken wel de daad bij het woord. Jarenlang zijn er over de hele wereld kinderen misbruikt, strafbare pedofilie, door katholieke geestelijken. Dit structurele en georganiseerde misbruik werd decennialang gedoogd door de kerken. Je zou het misbruik met permissie kunnen noemen. Deze vorm van georganiseerde misdaad kan natuurlijk niet onbestraft blijven. Als dit geen reden is tot sluiting van alle katholieke kerken in Nederland dan weten wij het ook niet. Om de slachtoffers tegemoet te komen zijn de moslimgemeenschappen bereid de katholieke kerken over te kopen om dienst te doen als moskeeën. De opbrengsten uit verkoop kunnen dan voor de volle honderd procent naar de slachtoffers gaan. Hoewel het voorgaande voorbeeld in de oren van velen belachelijk klinkt is het wel een voorbeeld die in tegenstelling tot de weigering van een visum voor imam Al-Maghraoui gestoeld is op juridische grondslagen. Misbruik is immers strafbaar en structurele institutionele gedoogstructuren neigen naar georganiseerde misdaad.

Openbare boekverbrandingen

De Haagse politiek; PvdA, VVD, CDA, SGP en PVV, zijn wat betreft hun oordeel over de vrijheid van meningsuiting niet anders dan de katholieke kerk die eeuwen geleden boekverbrandingen organiseerde. Vooruit lopend op de zaken moesten denkbeelden worden vernietigd of stop worden gezet. De mens is volgens deze visie immers inherent slecht. Vandaag de dag is het in hun ogen de moslim die inherent slecht is. Deze moet dan ook koste wat het kost tegen zichzelf beschermd worden. Immers, moslims zullen massaal meisjes van negen huwen als Al-Maghraoui een lezing komt houden in Den Haag. Wij zijn optimistisch gestemd over het denkvermogen van moslims. Al-Maghraoui is van harte welkom om een lezing te komen houden in Den Haag. Iemand op Facebook zei het in een discussie over deze kwestie treffend: “Voltaire zei ooit: “Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen”.”

Bron: Islamdemocraten.nl

Islam Democraten (ID) is een lokale politieke partij binnen de gemeente Den Haag. ID zit sinds 2006 in de Haagse gemeenteraad met 1 zetel. Hoewel ID momenteel een lokale partij is heeft het wel de ambitie om op termijn uit te breiden naar andere steden met een grote moslim en/of migrantengemeenschap.

Lees andere stukken van Islam