Voorpagina Algemeen

Veertig kinderen

Acht weken lang vond het WBH-project ‘Wie Schrijft Die Blijft’ plaats. Hierin geven jonge docenten op een interactieve en speelse manier les aan basisscholieren over je creativiteit en boodschap uiten via de pen. Deze keer: de Yunus Emre school in Den Haag.

Ongeveer veertig kinderen van ongeveer 11 jaar. Het is niet moeilijk om voor ongeveer veertig kinderen te zorgen en hen iets te leren. Zeker niet als ze ongeveer 11 jaar zijn. Tenminste zo lijkt het als je de docenten van basisschool Yunus Emre aan het werk ziet. Het is iets magisch, iets heel elegants en vanzelfsprekends. Ik zie het ook terug in mijn WSDB-collega’s… WSDB-collega’s? zult u denken. Ja, Wie Schrijft Die Blijft-collega’s…

Juf Pinar, Juf Anny, Juf Buket, juf Yasmina en Meester Mimoun. Eenzame zielen die een paar uur uit hun teruggetrokken bestaan opofferden om ongeveer veertig kinderen van ongeveer 11 jaar iets te leren over het schrijven van columns. Dat gebeurde in precies acht weken. De kinderen zijn leerlingen in groep 7a en groep 7b van basisschool Yunus Emre in Den Haag. Acht weken lang schrijven, zweten en zeuren. Schrijven en zweten deden de kinderen, het zeuren gebeurde door de WSDB-collega’s. Niet zonder resultaat want een jury van fijnproevers koos op 7 december de beste stukken van ongeveer veertig kinderen van ongeveer 11 jaar. Onze trotse winnaars zijn:

Beste stuk:

1. Abdullah Yildiz, “Bang en eng tegelijk”
2. Imane Boussihmed, “Help! Ik word gepest”

Meest ontroerende stuk:

1. Ilknur Kűçűksu, “Stop!”
2. Hamza Yıldırım, “De soldaten”

Meest originele stuk:

1. Hamza Malik, “Dik en het geheim van de schoolkelder”
2. Zeynep Bulut, “Zijn de dromen waar?”

En hoe zit het met de eenzame WSDB-collega’s? Die zijn er nu achter dat het leven een stuk minder eenzaam is als je een kind ziet lachen. Zeker als het ongeveer veertig kinderen zijn van ongeveer 11 jaar oud.

WSDB dankt de kinderen, ouders en docenten van basisschool Yunus Emre voor wederom een geslaagde reeks Wie Schrijft Die Blijft. En ik dank ook Juf Pinar, Juf Anny, Juf Buket en Juf Yasmina voor 100 jaar inspiratie. Ongeveer 100 jaar….

Meester Mimoun