Voorpagina Algemeen, Opmerkelijk

PVV, schaam je!

Dat Wilders een vreemde vogel is, is algemeen bekend, maar dat PVV’ers in Brussel niet opstonden om duizenden doden van de Arabische Lente te herdenken, slaat alles.

Euro-chuppie-parlementarier Barry Madlener van de PVV.

Dat Wilders een vreemde vogel is, is algemeen bekend, maar wat er afgelopen week bij PVV’ers in Brussel is gebeurd, slaat alles. Waar ik geheel ben en tevens pleit voor een democratie, – ja mijnheer Wilders, islam en democratie kunnen blijkbaar wel samengaan, maar dat even daar gelaten – begin ik de laatste tijd steeds meer mijn vraagtekens te zetten bij deze bestuursvorm. Niet vanuit religieus oogpunt, nee, puur op basis van mijn rationele gedachtengang. Als een partij als de PVV op die manier posities als deze mogen en kunnen bekleden, vraag ik me af of het concept de plank niet compleet misgeslagen heeft.

‘Mij verbaast niets meer’ en ‘Waar verbazing stopt, start gewenning’. Dat was één van de reacties in de discussie over het feit dat PVV leden het tijdens een EU bijeenkomst niet nodig vonden om op te staan voor de doden van de Arabische lente. Als een stel zoutzakken bleven ze geplakt aan hun stoel. De enige die bleven zitten van de 700 aanwezigen. Hun beweegreden? Waar Islam de overhand heeft, is democratie niet mogelijk.

Waarschijnlijk heb ik de correlatie hier gemist.

Eerder die avond besloot de PVV-clan om niet te klappen voor de Arabische Sacharovprijs-winnaressen, de prijs die jaarlijks mensen eert die opkomen voor de vrijheid van meningsuiting. Dit zagen zij als het maken van een statement en ondanks dat het ontzettend schofterig en onfatsoenlijk is, is het vanuit hun positie misschien te relativeren.

De Arabische lente, zoals de media het noemen, heeft meer dan vijftigduizend levens gekost. Vaders, moeders, dochters, zonen, vriendinnen, collega’s die tot in de eeuwigheid gemist zullen worden en hele families die uit elkaar zijn getrokken. Veelal onschuldige slachtoffers die reeds jarenlang slachtoffer waren van een tiranniek bewind en nu gevangen zitten in de levenslange nasleep van het gemis van hun familieleden.

Nee, de PVV is anti-Islam en dat zal tot in het meest genante scenario zoals deze doorgetrokken worden. Principieel en standvastig, je zou ze er bijna de nodige props voor geven.

De PVV heeft in het verleden al ontelbaar keren haat gepreekt in het buitenland, maar alleen uit eigen naam. Als dit soort fratsen op internationaal niveau uitgehaald worden, uit naam en ter vertegenwoordiging van het Nederlandse volk, vraag ik me af hoe lang wij als land nog serieus genomen worden. Marokkaanse jongeren die geen minuut stilte hielden tijdens de dodenherdenking moesten volgens Monsieur Wilders het land uitgezet worden. Wilders, trommel je delegatie op en neem het voortouw, 85% van de Nederlanders kunnen je missen als kiespijn, echt waar.

Maar buiten alles, schaam je. Schaam je heel diep.

1987, pseudoniem DunyaHenya, in het bezit van drie paspoorten, Amsterdammer verdwaald in het zuiden, moeder van 2, instagram-addict, new media en campagne adviseur, webredacteur en verslaafd aan Cola light.

Lees andere stukken van Dunyahenya