Voorpagina Fatwa, Politiek

Fatwa: Turkije moet een seculiere leider hebben

In Turkije lopen de spanningen weer op. De presidentsverkiezingen komen er weer aan. Op dit moment is Erdogan de premier en leider van de Islamitische AK-Partij, waar het seculiere kamp niet blij mee is. De seculieren oefenen druk uit op deze man van de Ak-Partij, ze willen hem liever niet als president zien. Zo gingen ongeveer 350.000 Turken onlangs de straten in Istanbul op om te demonstreren. Nu is Abdullah Gül van dezelfde partij naar voren geschoven, omdat hij minder controversieel is bij de seculiere Turken.

Heef Turkije nou een seculiere leider nodig?


Abdullah Gül

Seculiere Turken Erdogan en Gül zijn vrienden en van dezelfde Islamitische partij. Dat kan een gevaar zijn voor Turkije als seculiere staat (meer)

President Sezer (huidige president) "De dreiging van het Islamitische fundamentalisme voor de seculiere gevestigde orde in Turkije is groter dan ooit tevoren" (meer)

Erdogan "Wij hebben in vijf jaar gedaan wat anderen in vijftig jaar niet konden doen. Ik kan niet stoppen met mijn werk zonder dat afgerond te hebben" (meer)

Abdullah Gül (grootste kansmaker) "The President must be loyal to secular principles. If I am elected I will act accordingly" (meer)

Wat vind jij?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!