Voorpagina Algemeen, Ervaringen, Maatschappelijk

Breivik, Tristan en nu Bennito?

Breivik, Tristan en vandaag Bennito. Na even zijn twitterprofiel erbij gehaald te hebben, besloot ik elektronisch aangifte te doen van discriminatie, haat en geweld. Een arrestatieteam heeft Bennito aangehouden en meegenomen.

Breivik, Tristan en vandaag Bennito, zoals hij zich deed voorkomen. Wat ze gemeen hebben? Alledrie een in en in diepe haat tegen allochtonen, met name Moslims. De haat ging zover, dat ze zelfs bereid waren ervoor te sterven. De eerste twee zijn geslaagd in hun plannen, de derde kon op tijd worden tegengehouden, Godzijdank.

Vanmorgen werd ik gewezen op een twitteraar, ‘@4pokerfaces’. Na even zijn profiel erbij gehaald te hebben, werd ik onpasselijk van de berichten waar ik tegenaan liep. Zo zouden alle Moslimvrouwen verkracht moeten worden, zou er een bom op Mekka gegooid moeten worden en waren Wilders en Hitler zijn grote helden -dit was nog de meest lichte greep uit de vele berichten. Als klap op de vuurpijl gaf hij aan plannen te hebben veel levens te ontnemen, waarna hij bereid was zijn eigen leven te ontnemen.

In de middag besloot ik elektronisch aangifte te doen en gaf een bekende van mij aan contact opgenomen te hebben met het politiebureau in Goirle.

Aan het eind van de middag bereikte ons het bericht dat de politie de aangiftes serieus nam en de jongen met een arrestatieteam op het werk had aangehouden en meegenomen. Vervolgens zijn ze naar zijn huis gegaan om zijn computer in beslag te nemen en het te doorzoeken wegens het feit dat er  een aanzienlijk grote kans aanwezig  was dat hij een vuurwapen in huis had.

Ik ben benieuwd wat voor mediaboodschap de gemeenschappelijke held van deze jongens naar buiten gaat brengen.

Update 21 dec, 12:00 uurOmroep Barabant meldt vanmorgen dat er naar aanleiding van de arrestatie gisteren een huiszoeking heeft plaatsgevonden. Tijdens deze huiszoeking zijn er drie mogelijke vuurwapens gevonden en zijn tevens twee mannen van 19 en 40 jaar oud opgepakt.

1987, pseudoniem DunyaHenya, in het bezit van drie paspoorten, Amsterdammer verdwaald in het zuiden, moeder van 2, instagram-addict, new media en campagne adviseur, webredacteur en verslaafd aan Cola light.

Lees andere stukken van Dunyahenya