Voorpagina Politiek

Kort: stand internationale ‘politiek’

Hier is uw verslaggever uit het buitenland om u kort te updaten.

Ik neem u eerst mee naar Turkije. Het toonbeeld van seculariteit zoals dat hoort in een democratie… een democratie waar de presidentsverkiezingen gewoon geannuleerd worden als het leger het er niet mee eens is. Het is nu afwachten op interventie van de internationale troepen om er democratie en vrede te brengen.

Vervolgens gaan we naar Frankrijk. Daar roept Le Pen (die vriendelijke rechtse knakker) iedereen op om niet te stemmen en thuis te blijven bij de verkiezingen a.s. zondag. De laatste keer dat een imam dat deed in NL, wilden we hem het land uit kicken.

En daarna gaan we naar Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten (nee, Palestina niet… daar kwam iets minder leuks uit na de verkiezingen). Hier een leuke uitspraak:

"Geen haar op mijn hoofd denkt er aan om af te treden"

Aldus Ehud Olmert op het rapport dat beoordeelt hoe de militaire- en politieke leiding vorig jaar de Libanon-oorlog voerde. Het rapport zegt weinig positiefs: een falende leiding, een premier die verwikkeld is in corruptiezaken… misschien nieuwe verkiezingen? Lees hier meer.


Haar?