Voorpagina Brief aan nani

Nani: “Two paratha’s every morning”

786
15 aktoeber 2005, Rawalpindi

Salaamalaikkoeeem,
Thank you voor de teddybeer die je me hebt toegestuurd met je vorige brief. Je nichtje is blij met de beer en je opa met de inhoud. Paarcitamaal werkt really rustgevend als je vier tegelijkertijd inneemt.

How is Ramzaan going verder? Je vast toch wel? Het is bijna Eid ul Fitr (suikerfeest) je komt toch wel naar Pakistan? Eet je wel goed? Ik heb het je moeder ook geleerd en vertel het jou nu ook: Elke ochtend twee paratha’s.

Je hebt vast wel gehoord over de ramp in Pakistan. Alhamdulillah, er is niets ernstigs gebeurd in onze stad, maar onze buren zijn familieleden kwijt geraakt. Heb je al money gestuurd naar Pakistan? Je moeder zegt dat bij jullie in Halaind het geld aan de muren groeit. Dan moet je dat wel opsturen he! De kleinzoon van de buurvrouw heeft al 400 pond gestuurd. Wat zullen de mensen zeggen als ik minder geld toezeg… stel me niet teleur beta!

Khuda Hafiz,
Nani


1 november 2005, Den Haag

Salaamalaikum,

Graag gedaan oma. Maar u moet opa niet vier tegelijk geven, zodat hij de hele dag rustig is. Dat is slecht voor zijn gezondheid. De volgende keer geef ik dat niet meer hoor.

De Ramadan gaat goed. Hier in Nederland doet niet iedereen mee aan de Ramadan en dat verandert een aantal zaken. Zo moet ik mijzelf meer verdiepen in de gedachtegang achter de Ramadan, omdat ik dat elke dag moet uitleggen aan niet-moslims (en zelfs moslims). Ja ik vast, nee ik eet niet stiekem als mijn moeder uit huis is, ja ik eet goed, ja mama heeft mij gedwongen om die paratha’s te eten. Voor Eid kan ik niet naar Pakistan komen. Ik moet studeren en ik heb ook het geld niet.

Ja oma, ik heb inderdaad gehoord over de ramp in Pakistan en ik ben er ook hard mee bezig. We hebben al 10 containers met de vereniging verstuurd naar Pakistan en ruim 37.000 euro. Waarom moet ik nog speciaal geld naar u toesturen?

Het geld in Nederland groeit helemaal niet aan de muren. Dat werkt anders… met een PIN-automaat. Dat is een kastje dat inderdaad aan de muur hangt. Je stopt er een elektronische kaart in met een Personal Identity Number, die je dan moet intoetsen. Aan de hand daarvan zoekt het kastje alle gegevens van je op en je saldo e.d. Je kan dan kiezen wat voor bedrag je van je rekening af wilt halen en dat moet je dan intoetsen op …..

Ok, hierbij stuur ik u 1000 euro toe die ik uit de muur heb getoverd. Dat is zo’n 650 pond en dus meer dan de kleinzoon van uw buurvrouw.

Salaamalaikum,

Umar

Lees alle brieven van nani