Voorpagina Opmerkelijk

Burka babes opgelet!

Goed nieuws voor de dames in Iran. Na de Burkini die het mogelijk maakt voor de gesluierde zusters vrolijk een duikje te nemen in het water, is er nu ook op ander sportgebied ontwikkeling. Elaheh Sofali ontwerpt de eerste ‘islamitische damesfiets’. Jawel! Deze zijn speciaal bedoeld om vrouwelijke lichaamsvormen te verhullen. De fiets schijnt een cabine te hebben die de helft van de fietser verbergt. Men verwacht dat dit tot aanmoediging zal leiden tot meer sport. Het idee lag al een langere tijd op de plank, want Faezeh Hashemi waagde zich al in de jaren 90 hiertoe, helaas zonder succes. Maar als ik zo naar onderstaande foto kijk, is zo’n fiets helemaal niet nodig.

 
Als fietsenmaker’s dochter kon ik het toch niet weerstaan een voorstelling te maken op papier van dit geweldige idee. Het is uiteindelijk een soort Pope-mobieltje geworden die ik de naam, hoe kan het ook anders, BurkaBike heb gegeven. Voor het gemak heb ik de babe der babes als model gebruikt om zo het doel van de fiets te benadrukken.

Ik wacht geduldig af wat de volgende sport is die verhuld wordt in een burka.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van