Voorpagina Opmerkelijk

Hoofddoek van Bea, keppeltje van Geert

Het stond Prinses Maxima wel iets beter dan Koningin Beatrix. Misschien omdat de koningin  vergeten was haar onmisbare hoed eerst af te doen, voordat ze aan de doek begon. Binnen een mum van tijd kwamen dan ook het al voorspelde twitterbericht en de even voorspelbare kamervragen.

Het stond Prinses Maxima wel iets beter dan Koningin Beatrix. Misschien omdat de koningin  vergeten was haar onmisbare hoed eerst af te doen, voordat ze aan de doek begon. Of probeerde ze er misschien (tevergeefs) een grote bedoeïenen tulband van te maken? Ach, aan de foto’s te zien konden ze er wel om lachen.

Wie er niet om kon lachen, was twitteraar @geertwilderspvv. Nou, als er één iemand op deze wereld is, die een doek op het hoofd heel goed zou kunnen gebruiken… Of is er toch een kopvod voor hem nodig?

Binnen een mum van tijd kwamen dan ook het al voorspelde twitterbericht en de even voorspelbare kamervragen. Vier kamervragen, die ieder ongeveer 3.750 euro kosten en die ze zelf ook wel hadden kunnen beantwoorden.  15.000 euro aan vragen klinkt misschien veel, maar gezien de publiciteit die je ermee krijgt, valt het ook wel weer mee. Geld die je uitgeeft om de islamisering tegen te gaan, is namelijk nooit verspild geld. Los nog van het feit dat het niet uit de PVV-pot wordt betaald, maar van de belastingbetaler komt.

De Kamervragen van Wilders:

  1. Bent u bekend met het bericht ‘Beatrix draagt hoofddoek voor moskeebezoek Abu Dhabi’?
  2. In hoeverre bent u het eens met de PVV dat de hoofddoek een symbool van islamisering, onderdrukking en discriminatie van de vrouw is?
  3. En realiseert u zich dat ons staathoofd op deze wijze de onderdrukking van vrouwen legitimeert?
  4. Had deze trieste wanvertoning niet voorkomen kunnen worden? Zo neen, waarom niet.

Iedereen weet hoe de ministers deze vragen zullen beantwoorden en wat hun standpunt is. Het doel van deze vragen is dan ook niet om antwoorden te krijgen, maar om weer eens wat PVV-braaksel eruit te gooien. Dat lucht namelijk op.

Vragen stellen waar je eigenlijk geen antwoord op wilt hebben of waarvan je het antwoord al weet, kan wel erg leuk zijn. Laat ik er ook vier stellen.

  1. Bent u bekend met de afbeelding van Wilders met een keppeltje op? Zo neen, kijkt u eens.
  2. In hoeverre bent u het eens dat Wilders zichzelf hiermee belachelijk maakt en zich zelf als hypocriet wegzet? Immers, zou hij ooit dit keppeltje als ‘symbool van jodificering’ en de sjeitel (de vrouwelijke variant ervan) als ‘symbool  van onderdrukking en discriminatie van de vrouw’ benoemen?
  3. En realiseert u zich dat Wilders hiermee de hoofdbedekking als een religieus onderdeel legitimeert?
  4. Had deze trieste wanvertoning niet voorkomen kunnen worden? Zo neen, kunt u meer voorbeelden van zijn hypocrisie noemen?

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van