Voorpagina Maatschappelijk

Redouane Louazna

In Dordrecht bezocht ik Redouane Louazna, een echte Dortenaar met roots die liggen in Marokko. Hij heeft een grote passie voor de djembé en steek veel energie, tijd en liefde in zijn stichting ‘Youssoufia Nederland’ die gehandicapten in Marokko helpt.

De stichting verzamelt afgedankte rolstoelen en andere hulpmiddelen in de tuin van Redouan. Hij repareert ze eventueel en deelt de spullen persoonlijk uit aan arme gehandicapten in Marokko. In Marokko is de zorg namelijk niet zo goed geregeld als in Nederland en daar zijn de armen slachtoffer van. Door de inspanning van Redouan, zorgt hij voor een glimlach op gezichten van die mensen en hun omgeving. Dit doet hij met veel plezier en toewijding.

Redouane zijn verhaal maakte veel indruk op mij, vooral om het feit dat Redouane zelf een ervaren gehandicapte is. Hij kan zich daardoor goed inleven in de andere gehandicapten en begrijpt hoe zwaar zij het hebben, lees meer in één van zijn columns.

Redouane heeft intussen al veel reisjes erop zitten en honderden mensen geholpen. Hij blijft doorgaan en kan daarbij altijd een helpende hand gebruiken. Mocht je hem willen meehelpen in welke vorm dan ook, neem dan contact met hem op via de mail: radouan_louazna@hotmail.com. Bellen kan ook: 06-55598303.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal