Voorpagina Algemeen

Tariq Shadid op plaat

De Palestijnse kwestie lijkt een oneindige zaak, toch zijn veel mensen actief bezig er een eind aan te maken. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, zo ook de Nederlandse Palestijn Tariq Shadid. In Nederland is hij vooral bekend als de chirurg die regelmatig namens de Palestijnse gemeenschap in Nederland spreekt en de gastarbeider op deze site. De rest van de wereld kent hem beter als Doc Jazz, de muzikant.

Tariq, toevallig ook een sushi-liefhebber, blijkt namelijk ook te beschikken over grote muzikale talenten die hij volop inzet voor de Palestijnse zaak. Het resultaat is dat Doc Jazz al tientallen nummers alleen in zijn thuisstudio heeft gemaakt, die voornamelijk gaan over dat onderwerp. Zijn muziek levert veel fans op: o.a. de zanger Guus Meeuwis (voor de cultuurbarbaren: link) koos Doc’s liedje "Doe Maar Multicultureel" tot winnende song.

Nu hij even geen chirurg in dienst is heeft hij veel tijd voor andere werkzaamheden. Tariq is niet gek en gebruikt die tijd goed, nog voor hij vertrekt naar de Emiraten, om te doen wat hij altijd wilde: Zich opsluiten in een professionele studio, vergezeld door een aantal topartiesten en daar een eigen album opnemen. Die droom is werkelijkheid geworden. Na een aantal maanden geworsteld te hebben met de muzieknoten komt hij de studio uit met in zijn rechterhand een versgebrande CD, wat zijn lang verwachtte album "Front Door Key" wordt.

Zelf ben ik een jazz-liefhebber en sinds kort ook fan van Doc Jazz. Muziek is een van de beste manieren om een boodschap op een vredige manier te uiten, Doc Jazz maakt goed gebruik van die methode. Zijn Engelse teksten zal niet iedereen begrijpen, maar wees niet getreurd, de muziek moet geen probleem zijn!

De lancering van de CD "Front Door Key" vindt 2 juni plaats in Bitterzoet (Amsterdam). Op het programma staan ook live optredens van Doc Jazz samen met veel van de artiesten die aan het album meewerkten, de meesten zijn Afro Americans net als Forrest. In het voorprogramma speelt de Palestijnse band Hanien, die in 2006 het publiek van de Nijmeegse vierdaagse, die afgelast was, in opperste staat van beroering bracht met de Midden-Oosterse ritmes! Houd je van muziek of heb je affiniteit met de Palestijnse kwestie? Zo ja, be there!

Een voorproefje van de CD is te horen op deze pagina, en ik laat jullie alleen met een filmpje:

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal