Voorpagina Algemeen

Andere sferen

Heb je er ook een beetje genoeg van om persoonlijke verhalen en interpretaties aan te horen van ‘islamdeskundigen’? Wil je nu een keer echt weten via welke rode draad de Islam is opgevat in het verleden en welke literaire erfenis de moslims tot hun beschikking hebben? Een idee krijgen van de flexibiliteit en hoge spirituele gehalte van de opvattingen van moslimjuristen en wetenschappers? Kennis onderwezen krijgen van docenten/ shuyukh die beschikken over een ononderbroken Keten van Overlevering (sanad) tot aan de Profeet (saw)?

Bezoek dan zeker het komende al-Hidayah Deen Intensive! In intensieve sessies van 3 uur word je meegenomen op een kennismakingstour langs (een deel van) de literaire erfenis van de Islam. Voor komend weekend staat o.a. het beroemde maar korte werk ‘Aqida Tahawiyyah op het programma. Dit werk is een samenvatting van de Islamitische geloofsleer en behoort al 1100 jaar lang tot de basisteksten die uit het hoofd wordt geleerd en onderwezen.

Een tweede werk dat eveneens onderwezen wordt tijdens dit weekend is de al-Shifa van Qadi ‘Iyad. Dit is een biografisch werk over de Profeet (saw), één die verder geen gelijke kent! Het is geen chronologische beschrijving van het leven van de Profeet (saw), maar eentje die focust op de kwaliteiten, karaktereigenschappen en persoonlijke uitmuntendheden van de grondlegger van de Islam. Een verademend werk die je opvattingen verruimt en je binding met de Profeet (saw) verstevigt!

Beide colleges worden in een klassieke setting gegeven door twee jonge maar zeer grondig opgeleide geleerden in de Islamitische wetenschappen: Shaykh Ramzan al-Qadri en Shaykh Sohail Siddiqui. Zien is geloven!

Hoofddocent Islamitische theologie aan het Minhaj Instituut en tevens docent bedrijfseconomie aan een hogeschool.

Lees andere stukken van