Voorpagina Algemeen

Buitenspel

Zaterdag had ik weer eindelijk de tijd om rustig op de bank te zitten, mijn verstand op nul zetten en alleen maar kijken.
Op een gegeven moment vielen mijn ogen op een programma genaamd; ?Het Zwarte Schaap?.

Tot mijn grote verbazing was Filip Dewinter te gast, van het Vlaamse Blok. Ik ben niet geïntegreerd klonk het in mijn hoofd (volgens de maatstaven van Dewinter).
Ik spreek de taal, werk, zit op school, heb Nederlandse vrienden,
heb goed contact met mijn Nederlandse buren, ben dol op aardappelen. Desondanks word ik niet als een volwaardige burger binnen deze samenleving gezien.

Volgens meneer Dewinter, ben ik geen Nederlandse, dit wegens mijn hoofddoek. Mijn hoofddoek is nooit een belemmering voor me geweest bij hetgeen ik doen wil.

Ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn, die een afkeer hebben tegen Moslims.
Mensen die nooit in aanraking zijn gekomen met de ware Islam, hun eerste en enige kennismaking is; New York, Madrid, Casablanca, Londen etc.
Als de bittere smaak in je mond overheerst, is alles wat je proeft bitter.

Als meneer de Winter 1 miljoen aanhangers heeft in Vlaanderen, hoeveel aanhangers zal hij wel niet in Nederland hebben, een land dat meer dan 16 miljoen inwoners telt.
Wat mij een zorg baart is dat meneer Dewinter niet de enige is die er
extreem rechtse ideeën op nahoudt, maar velen met hem.
Hoop dat we in toekomst niet met een Jan B. of een Piet A. te maken zullen krijgen.

Hoopte op een rustige avond, het werd helaas een heel onrustige, heb pas om 5 uur mijn ogen dicht kunnen doen, het heeft beslist niet alleen hiermee te maken, maar deels komt het wel door figuren als Dewinter, Verdonk, Samir A. en Mohammed B.