Voorpagina Politiek

Beleidsplan is binnen

En ja hoor, na 100-en-nog-wat-dagen is het duidelijk wat het kabinet ons de aankomende vier jaar zal brengen. Het team van Balkenende heeft gisteren het beleidsprogramma gepresenteerd in een partytent.

Zoals verwacht gaat het kabinet de Nederlanders opnieuw opvoeden door gedragcodes te stimuleren in wijken, verenigingen en scholen. Eigenlijk komt het allemaal neer op meer veiligheid en respect. Zo komen er 500 wijkagenten extra op de loonlijst om criminaliteit tegen te gaan. Ook is gedacht aan uw fiets want het streven is het fietsdiefstal drastisch te verlagen (van 750.000 naar 650.000). Verder veel aandacht voor het onderwijs, dat moet zorgen voor een innoverende economie. Daar hoort ook bij dat jongeren meer in aanraking moeten komen met kunst en cultuur om zich breder te ontwikkelen. En nog veel meer. Lees het na.

Het programma is opgesteld met input van de bezoekers van deze site en d.m.v. gesprekken met ‘de burger’ en Balkenende & Co tijdens de honderd dagen dat zij ‘op stap’ waren. In mijn oren klinkt het programma heel mooi, maar te mooi om waar te zijn. De vraag die blijft hangen bij mij is dan ook: Hoe gaan ze dit voor elkaar krijgen? En een antwoord hierop is precies wat nog mist in het boekje.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal