Voorpagina Gastarbeiders, Maatschappelijk

Haselhoef emigreert naar Duitsland

Abdullah Haselhoef, gastarbeider bij ons, emigreert naar Duitsland. Zijn aftreding een aantal weken geleden als voorzitter bij de Nederlandse Moslim Raad was al een signaal, want een gedreven iemand als Abdullah gaat niet weg totdat hij zijn zaakjes op een rij heeft. Maar nood breekt wet, zeker nu zijn gezin, dieren en goederen in het dorp Krabbendijke – één van de strengst christelijke dorpen van Zeeland – al voor de 25ste keer worden getreiterd sinds 2001.

Wat Abdullah meemaakt is – meestal in mindere mate – ook realiteit voor veel moslims in Nederland. Velen denken eraan om te emigreren, een groot deel ervan heeft zijn koffers al ingepakt, nu ook Haselhoef. Het is betreuringswaardig om mensen als Abdullah Haselhoef te zien vertrekken uit het land waar hij het zo mee heeft. Hij heeft veel betekent voor Nederland en was altijd bereid mee te doen aan initiatieven om moslim en niet-moslims bij elkaar te brengen. Overigens ook om moslims onderling bij elkaar te brengen, getuige zijn beleid bij de NMR. Nu is hij weg door mensen die ‘polder-terrorisme’ gebruiken om hun frustraties te uiten (zijn dieren worden vermoord en zijn ruiten ingegooid).


Haselhoef geeft uitleg over de Islam tijdens een interreligieuze excursie

Zojuist krijg ik een e-mail binnen van een blije burger met het bericht: Zie je jongens, waar een wil is is een weg. Voor dat soort mensen heb ik het volgende bericht: Abdullah is weliswaar fysiek weg, maar weet dat jullie niet van hem af zijn!

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal