Voorpagina Islam, Maatschappelijk

Moskee El Fath, Amersfoort

Afgelopen week hebben we weer een mooie moskee erbij gekregen, de El Fath moskee in Amersfoort. Na anderhalf jaar bouwen en ongeveer 2,5 miljoen euro bij elkaar gespaard te hebben (door de vrijgevige leden van de moskee zelf), is er dan eindelijk een nieuw gebouw voor de 25 jaar oude moskee. Met een minaret van 28 meter hoog en een capaciteit voor duizend mensen is het een volwaardige moskee te noemen.

De Amersfoortse burgemeester Van Vliet stelde dat de stad er met veel uithoudingsvermogen en geduld een ’prachtige’ moskee bij heeft gekregen. Jan van der Eijk, voorzitter van het Platform voor Levensbeschouwingen en Religies, zag in de ingebruikneming van het gebedshuis aanleiding de woorden autochtoon en allochtoon voorgoed uit Amersfoort te bannen. “Wat mij betreft hebben we het vanaf nu alleen nog maar over uniculturelen en biculturelen.” (Bron: AD)

Jammer dat de joods-christelijke pastor Ben Kok hier wel een gevaar in zag en op de ludieke gedachte kwam om tijdens de opening van de moskee een vliegtuigje me de tekst ‘Jezus is de enige weg tot God de vader’ boven de moskee te laten cirkelen. Erg grappig natuurlijk..

De 1800 leden van de moskee kunnen in ieder geval genieten van hun eigen mooie moskee, insha Allah.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van