Voorpagina Ervaringen

Happy Summertime ya’ll!

Armpjes in de lucht, Rexona in de hand en geef de zomer vanavond om 20:06 een groot onthaal! Jawel, dit van een wintermens die het liefst non-stop ritmisch buiten op de maat van de regen danst. Hoewel voor mij de winters knusser, gezelliger en fijner zijn, beschouw ik de zomer als de overgang van het oude naar het nieuwe. Zeg maar een beetje wat de rest van de wereld op 31 december ervaart, maar waarbij ik DAN pas. Nee, mevrouwtje moet haar eigen Oud & Nieuw hebben.

Het is eigenlijk helemaal niet zo raar dat ik de zomer als een overgangsfase ervaar. Het is het een seizoen waarbij het volgende seizoen in de picture staat. De zomer wordt gezien als komkommertijd, een periode waar je gewoon lekker relaxed, op vakantie gaat en je klaar stoomt voor de periode die daarna aanbreekt. Het symboliseert een nieuw begin, een frisse kleurrijke start en een stap vooruit in het leven.

Politici houden zich koest, de zomeravonden lokken je voor een wandeling want er is toch niets op TV behalve herhalingen, op werk gaat de telefoon zelden en als je iemand moet bellen is deze 9 van de 10 gevallen niet op kantoor. De wereld staat eventjes op pauze en geeft je de kans om bij te komen van het gekke jaar dat je gehad hebt. Daarbij gunt het leven ons de mogelijkheid de mooie, simpele en goede momenten van ons bestaan nog intensiever te ervaren. Je bent bewust van je vrijheid, de keuzes die je kunt maken voor de volgende periode, je hebt alle tijd voor nieuwe voornemens, je bent opvallend blij, de kleinste dingen kunnen je al intens gelukkig maken, je bent ineens helemaal niet meer zo kritisch en zingt met elke nieuw idiote zomerhit uit volle borst mee, je doet vrolijk mee met de gekke danspasjes die erbij horen, je klaagt niet, je zweet als een otter, drinkt meer om je dorst te lessen, out with the old, in with the new, je neemt alles voor lief,…want hey, het is zomerRRrRrrRrRrrtijd!

Een prachtig seizoen om nog veel meer redenen. Zo heeft iedereen zijn eigen persoonlijke redenen en herinneringen. Dit jaar, als meer dan ooit te voren, voel ik dat ik klaar ben voor die volgende stap in mijn leven. Ik voel me als een kind die na de zomervakantie naar de brugklas mag. Tijd voor die nieuwe rugtas voor nieuwe bagage, nieuwe agenda voor nieuwe afspraken en schriftjes om vol te schrijven met nieuwe aantekeningen. Vol verwachtingen, spanning, dromen, ambities en kansen die gecreëerd dienen te worden ben ik er helemaal klaar voor. Ik verwelkom elke nieuwe ervaring die zich op mijn pad aanbiedt, alle nieuwe mensen die ik zal ontmoeten en alle nieuwe kennis die ik op mag doen. Ik kan eigenlijk nauwelijks nog wachten. Dus kom maar op! Ik heb er zin an!

Fijne zomer allen!

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van