Voorpagina Algemeen

Love and you should be Loved

Als iemand van een ander houdt, doet hij de gekste dingen om slechts een glimp te mogen opvangen. Blijft uren wakker en nadenken, over dat ene moment. Weet wat hij doet, van wakker worden tot slapen gaan. Dat als je van zomaar een persoon houdt.

Als je een willekeurige Moslim vraagt, wanneer onze profeet (vzmh) geboren is, blijft hij je aankijken alsof hij het probleem van de ozonlaag moet oplossen. Weinig mensen die nog bij dit soort dingen stil staan. Maar massaal komen we in opstand als een woord de verkeerde keelgat inschiet. Dat is opzich wel goed, maar niet voldoende.

Wie is zijn moeder, wanneer is hij geboren, wanneer is hij op hemelvaart geweest, en hoe is dat gegaan, hoeveel kinderen heeft hij, waarom is hij met zoveel vrouwen getrouwd, waarom is hij met Aicha (ra) getrouwd? (vzmh). Tegenwoordig is er bijna niemand die dat nog weet en het belangrijk vindt om te weten.

Waarom vraag ik mezelf dan af?, Kost het zoveel moeite om een goed boek te pakken en zelfstudie te verrichten. Of hebben we het te druk met het leven. Of is het maar een stukje geschiedenis dat we achter ons moeten laten?

Ieder zijn antwoord!