Voorpagina Algemeen

Loos alarm?

Vandaag lag dus een gedeelte van het treinverkeer rond Amsterdam plat, omdat er vermoedelijke terroristen zich in één van de treinen bevonden. Ze waren namelijk gekleed in een djelleba en hadden een rugtas bij zich. Dat is kennelijk al voldoende om als potentiele terrorist gebrandmerkt te worden. Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn, maar voor mij is het helemaal geen loos alarm.

Het is juist een heel duidelijk signaal dat er structureel iets mis is met de beeldvorming rond allochtonen, moslims, fundamentalisten en terroristen. Voor velen in dit land zijn dit namelijk synoniemen van elkaar. Doe daar nog wat schepjes ?gecreeerde angst? vanuit de politiek en media bij en dan is het al vrij logisch dat een ooggetuige verklaart:

?De twee mannen waren wel "dom" omdat, mochten zij iets van plan zijn geweest, ze heel herkenbaar waren als vermeende terroristen.?

Inderdaad, doe een djelleba aan en neem een rugtas mee en je bent plots een huis-tuin-en-keuken-terrorist.

Zolang dat beeld van moslims niet gaat veranderen, zullen we denk ik niet veilig kunnen leven in dit land. Puur omdat de mensen bang zijn voor iets waar ze niet bang voor hóeven te zijn. Het is eigenlijk heel triest hoe slecht wij elkaar in dit land kennen.

Dus mensen, aanstaande donderdag kan je in de ochtend een heleboel traditioneel geklede mannen en vrouwen op straat zien met verdachte pakketjes in de handen. Maar wees dan niet bang, het is geen massa-aanslag. Het zijn slechts moslims die van de moskee komen en in hun handen zitten slechts pakjes met zoetigheid en lekkernijen. En als jullie lief zijn, weet ik zeker dat jullie er ook wat van krijgen.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van