Voorpagina Ervaringen

De Pil

Ondanks het feit dat de anticonceptiepil tegenwoordig in vrijwel elk land vrij verkrijgbaar is, krijg ik toch af en toe het verzoek om voor ‘het spul’ te zorgen. Zo ook deze week. Eén van m’n vrienden vertrekt binnenkort naar z’n vaderland. Z’n vrouw is namelijk onlangs cum laude geslaagd voor haar inburgeringsexamen en heeft dus haar toegangsbewijs voor ons landje binnen.

Die vriend van me gaat dus nu voor een aantal weken op vakantie en neemt haar meteen mee op de terugweg. Net als vorig jaar, toen ze trouwden, mag ik ook nu de pil leveren. Normaal gesproken zou ik hem zeggen: “Vriend, ga nou niet de verlegen jongen uithangen. Zelfs in jouw land is het nu iets normaals. Wees een held en verbreek je eigen taboe!”

Maar voor deze vriend maak ik graag een uitzondering en bezorg de pillen hoogst persoonlijk bij hem thuis. Hij is namelijk een geduchte concurrent van me wat betreft de naam van de eerste zoon. We willen namelijk allebei onze eerste zoon dezelfde mooie Arabische naam geven, insha Allah*.

Ik vraag me alleen nog wel af of je in de naam van je kind wel een apostrof-teken mag opnemen. Ik kan natuurlijk niet verklappen welke naam dat dan is, maar toevallig vinden we hem allebei echt mooi. Voor een dochter hebben we gelukkig wel aparte namen.

Ik heb hem geopperd om de naam van zijn zoon te sieren met de toevoeging ‘de tweede’ (als in Karel de Tweede), maar daar voelt hij helaas weinig voor. Kan er geen wet komen die nieuwkomers verplicht hun kinderen een Nederlandse naam te geven? (Ideetje, meneer Wilders?)

Ach, kinderen? Geen kinderen? Jongetje? Meisje? Allahu ‘Alam (Allah weet het beste)!

* Om misverstanden in mijn directe en indirecte omgeving te voorkomen, mijn vrouw en ik zijn momenteel NIET in verwachting.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van