Voorpagina Maatschappelijk, Opmerkelijk

Zwart Wit

Als Prem Radhakishun op tv is, dan ga ik er toch altijd even voor zitten voor een dosis pure entertainment. Een waterval aan woorden, emotionele tirades, wanhopige presentatoren, het levert altijd mooie en vooral grappige beelden op.

Zo was hij afgelopen week bij de Amsterdamse regionale zender AT5 om ze in hun eigen huis aan te vallen met een explosie van kritiek:

– AT5 maakt programma’s vanuit wit perspectief, terwijl Amsterdam een gekleurde stad is.
– Zwarte mensen worden nooit positief belicht in uitzendingen
– Zwarte mensen worden structureel negatief in beeld gebracht
– Zwarte deskundigen, zwarte artsen komen niet in programma’s.

De nuance is bij Prem altijd ver te zoeken, maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Ook mede-gast in het programma Aldith Hunkar was het wel eens met het punt dat Prem wilde maken en ervaarde zelf ook dat in de media vooral vanuit een blank perspectief programma’s worden gemaakt. Politiek en media zijn natuurlijk één van de belangrijkste elementen wat beeldvorming betreft. En helaas zijn in beide velden de allochtone Nederlanders zwaar ondervertegenwoordigd. En in de media is het misschien nog wel triester gesteld, wat ook één van de ontstaansgronden van deze weblog is.

De manier waarop Prem dit aanpakt, is natuurlijk erg provocerend en alles behalve constructief. En uiteindelijk levert het slechts entertainment op:
http://web.tvgids.nl/video/2339/Prem_uit_felle_kritiek_op_AT5/
(check de laatste 10 minuten)

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van