Voorpagina Sport

Eindelijk weer Voetbal

Vandaag begint dan eindelijk het nieuwe voetbalseizoen met de strijd om de JC-schaal tussen Ajax en PSV. Een mooi en spannend seizoen lijkt voor ons te liggen met een gereïncarneerde Feyenoord, een strijdlustige AZ, een gedegen PSV en een ‘onzekere’ Ajax. En dat laatste vind ik nou zo jammer, omdat ik toch meer van mijn cluppie had verwacht. Nu lijkt Ajax op het laatste moment nog beroofd te worden van sterspeler Wesley Sneijder, die (wel verdiend) naar Real Madrid vertrekt.

Hopelijk komen ze nog snel met goed nieuws, maar op korte termijn een waardige en haalbare vervanger voor Sneijder regelen is geen makkelijke taak. Of misschien toch wel: Mbark Boussoufa! Nadat hij de jeugdopleiding van Ajax had doorlopen, maakten ze de fout door hem weg te sturen. Via de reserves van Chelsea, kwam hij in België terecht, waar hij uitgroeide tot één van de beste spelers. Gezegend met een begenadigde techniek en inzicht zou hijbmeer dan een formidabele aanwinst zijn voor Ajax. 
Feyenoord lijkt eindelijk weer eens mee te kunnen doen met goede aankopen, maar toch denk ik dat ze de minste van de vier zijn. Van PSV verwacht ik weer het saaie, doch dodelijke resultaatvoetbal wat we gewend zijn. Ze hebben gelukkig wel smaakmakers als Aissati en Afellay, maar de vraag is of ze defensief wel het vertrek van Alex kunnen opvangen. AZ wordt vast weer de ploeg waar we het meeste kijkplezier aan zullen beleven, maar ze zullen dit seizoen wel moeten laten zien dat ze ook op de belangrijke momenten efficiënt kunnen zijn. En Ajax..euh..we worden natuurlijk kampioen! 

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van