Voorpagina Fatwa

Fatwa: God voortaan Allah

In de uitzending van Netwerk gisteren een interview met bisschop Muskens. Netwerk: "Allah is een mooi woord voor God. Zouden we niet allemaal samen zeggen we noemen God voortaan Allah". Dit zegt Tiny Muskens (biografie), de bisschop van Breda vanavond. "Het kan God wat schelen hoe wij hem noemen. Dat zijn onze problemen. We zijn allemaal bezorgd dat God dat erg zou vinden. Dat God dat blasfemie zou vinden. Helemaal niet. Wij hebben dat uitgevonden om daar ruzie over te maken", aldus de bisschop.

In NRC: Zijn voorstel om God Allah te noemen deed hij ook al in 2004, in de biografie ‘Wees niet bang’. Het zou helpen, dacht hij, om „in tijden van fundamentalisme” christenen en moslims „nader tot elkaar” te brengen.

Allah betekent letterlijk ‘De God’. Zouden we in Nederland gewoon Allah moeten gebruiken? Maakt het veel uit? Zouden de religies zo dichter tot elkaar naderen? Of totale onzin?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!