Voorpagina Cultuur

Roeping gezocht!

Begin dit jaar kwam ik in DE stad der steden filosofische teksten tegen vol diepzinnigheid. Niet op een pamflet, in een gebundeld boek of in één of andere fancy smancy art gallery. Nee, deze denker gebruikt de Amsterdamse straten als kladblok. Bovendien niet eens echt vandalistisch te noemen omdat hij bewust lijkt te kiezen voor de houten panelen die in afbraakbuurten staan. Gezien die panelen ooit verwijderd zullen worden ben ik aan het fotograferen geslagen met mijn mobiele telefoon. Het is een poosje haast een sport geweest, alsmaar in alle Amsterdamse wijken checken of er ergens de wijze leuzen van deze artiest te bespeuren zijn. Omdat hij altijd een afzender bij zijn werk zet werd het voor mij hoog tijd voor een Google actie. Helaas zonder resultaat. Wie is nou toch die Laser 3-14? Ik moest zijn werk verzamelen en er ooit eens een leuk stukje over schrijven voor op Wijblijvenhier.nl voorzien van de nodige illustraties.

Helaas struinde ik vandaag tegen een verkeerde link die mijn hele roeping aan diggelen heeft geslagen. Nooit meer zal ik trots mijn foto’s aan mijn lief mmsen, vol waardering over Laser 3-14 spreken of mijn telefoontje te voorschijn toveren om vrolijk foto’s te maken van de graffiti op de muren. Meneer heeft namelijk een eigen site met gelikt uiterlijk, sterker nog er zijn zelfs Fresh Cotton 3-14 shirts. Alsof dat niet teleursteld genoeg was, heeft hij in maart ook een expositie gehad onder de titel “Today I Hired a Detective to Track me Down”. Nou de speurtocht is bij deze dan beëindigd, het hele mystieke is ervan af in zijn verhullend interview dat hier is te lezen. Waar moet ik nou voortaan op letten wanneer ik door Amsterdam wandel? :(

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van