Voorpagina Algemeen

Doden door aanslag op Brusselse moskee

Bij een aanslag met een molotovcocktail op een moskee in Anderlecht is maandagavond een dode gevallen.

Google Streetview van de moskee

De moskee gaf blijkbaar in 2007 al aan dat die zich bedreigd voelde en nu, vijf jaar later, is er een aanslag gepleegd.

Updates

13/03 – 02:45 – “Salafist stormde moskee binnen met bijl en benzine” (De Morgen)

Volgens Laghmich stormde de man met een mes en een bijl het gebouw binnen en stichtte hij brand met benzine. Daarna liep hij terug naar buiten, salafistische slogans roepend over het conflict in Syrië. Voorbijgangers en gelovigen hielden hem echter vast tot de politie ter plaatse kwam en hem arresteerde.

De vicevoorzitter van het Franstalige college van de Moslimexecutieve in België, Isabelle Praile, zelf sjiitisch, zei aan de RTBF dat getuigen verklaarden dat het om een actie van extremistische salafisten ging.

Imam gedood bij aanslag op moskee in Brussel (NOS)

“Bij een aanslag op een moskee in Brussel is een dode gevallen, melden Belgische media. Volgens onbevestigde berichten is het slachtoffer de imam van de moskee. Aan het begin van de avond zouden er molotovcocktails naar een sjiitische moskee in de wijk Anderlecht zijn gegooid. Er waren zo’n tien mensen in het gebouw. De politie heeft een verdachte aangehouden.”

Imam komt om bij aanslag op moskee:

“De aanslag op de moskee in de Dokter De Meersmanstraat werd rond 19 uur gepleegd. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur na korte tijd onder controle. De brandschade bleef dan ook beperkt tot de benedenverdieping, maar op de eerste verdieping van het gebouw vonden de brandweerlui het levenloze lichaam. De man was niet verbrand, maar gestikt in de rook. Politie en parket zijn verwittigd en zijn een onderzoek gestart. Een verdachte zou zijn opgepakt.” DeMorgen.be

Moskee vreesde al in 2007 aanslag:

“In Anderlecht heeft de sjiitische Rida-moskee bedreigingen gekregen. De sjiiten wijzen met een beschuldigende vinger naar ultra-conservatieve moslims. Ze vrezen nu voor aanslagen.” Lees verder>

PVV’er blij:

26 % van AD lezers vindt het bericht hartverwarmend