Voorpagina Algemeen, Recensies

Recensie: Borrelnootjez theatertour “Borrelnation”

“Want Turkije altijd nummer een”, “jij moet gewoon beetje gunning doen” en “zeg woellah ben jij autotune vergeten?” Een greep uit de inmiddels in Nederland wereldberoemde uitspraken van de nieuwste YouTube sensatie in Nederland: De Borrelnootjez. Op dit moment touren ze door het land met hun theatertour: ‘Borrelnation’. Hilarisch en veelbelovend.

De Borrelnootjez werden bekend met verschillende sketches, zoals Turkije Journaal, Turkije Journaal deel 2Mocro Late Night Show en de grote hit Zoubida (1,4 miljoen views). Sinds kort zijn ze ook wekelijks op de buis te zien als onderdeel van het tv programma De Halve Maan. Het was dan ook wachten op het moment dat ze op de planken zouden staan.

De afgelopen maanden traden de Borrelnootjez met comedian Samir Fighil op in Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Den Haag en gisteren weer Amsterdam. Vijf keer uitverkochte zalen, wat een aardige prestatie is voor een eerste theatertour.

De show heeft veel elementen uit de filmpjes die online te vinden zijn. Zo zien we Zoubida, Bullent Bum Bum, Faruhk Servet, Badr Hari, Fatah & Miloud Bouqarda… en natuurlijk hun verlegen moeder. Maar, als je denkt dat je het al gezien hebt, zit je ernaast…  Hoewel Turkije nog altijd nummer 1 is, is de rest van de show nieuw. Daarnaast doet Samir Fighil het voorprogramma wat uiteindelijk resulteert in een zeer komische avond met doorgedraaide comedians waar je gewon die lekkere gevuul van krijgt… ofzo…

Als je deze reeks hebt gemist, niet getreurd… via welingelichte bronnen hebben we mogen vernemen dat er wellicht een landelijke tour in de maak is. Hou ze in de gaten via hun filmpjes!

PS: Voor de dames die het nodig vonden moeder en grootmoeder mee te nemen… De heren doen hun best om zich in te houden, zo leek het, maar zo nu en dan kan die genante gevuul gewoon daar zijn.


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie