Voorpagina Ervaringen

Round 1… FIGHT!!!

Op de bank zittend en verveeld naar het nieuws kijkend, zoek ik naar punten om over te schrijven. Met de afstandbediening in mijn handen, mijn mond half open en ogen halfdicht, merk ik dat het me even allemaal niet kan interesseren. Na een rondje nietsnutten, sjok ik terug om weer verder te kijken naar alle nieuwskanalen die ik één voor één rondzap. Althans… ik dacht dat ik dat zou doen.

Mijn zusjes en broertje waren aan het vechten om de afstandbediening, niet omdat ze een bepaald programma willen zien, maar een spelletje willen spelen! Met UPC digital kun je nu ook op tv spelletjes spelen (alsof de PC, Playstation, Gameboy niet genoeg zijn) en deze maand is het helemaal gratis.

Broertje: “Owww jij kan er ook niets van hè? Geef hier dat ding!”
Tweelingzusje 1: “Bemoei je er niet mee!”
Tweelingzusje 2: “Ja, bemoei je er niet mee!”
Broertje: “Ga dan maar lekker af, zo een makkelijk spel kun je niet eens.”
Tweelingzusje 2: “Hou nu eens op!”
Tweelingzusje 1: “Hier! Doe jij het dan als je het beter kan!”

Het spel is Tom & Jerry. Kleine Jerry moet stukjes kaas verzamelen zonder dat Tom haar/hem(?) te pakken krijgt. In één keer borrelen er allemaal herinneringen op van vroeger. “He broertje, dat speelden wij ook altijd op de pc toch?”

Waarschijnlijk kan niemand (die me kent) het zich voorstellen, maar wat ben ik verslaafd geweest aan gamen! Het MOET in mijn genen zitten. Mijn ooms, broertje, zusjes, nichten, neven, iedereen die games ruikt, vliegt er slaafs naartoe. Wie kent de oude spellen nou niet? Hoe we uren Streetfighter konden spelen (en met pijnlijke gevolgen konden nadoen). Of op de oude Sega Sonic speelden (en ik stiekem verliefd was op Sonic en in gedachte verzon dat ik zijn vrouwelijke versie was).

Deze ex-verslaafde kreeg weer zin om te gamen en na wat googlen heb ik mijn vertrouwde Streetfighter weer terug gevonden! Het is niet zo leuk als op de Nintendo, maar beter iets dan niets. Het kind in mij is weer even terug en met een fronsend gezicht, stale ogen en mijn tong scheef uit mijn mond ben ik vastberaden om die battle te winnen.

Rooooouuund 1… FIGHT!