Voorpagina Algemeen

Moslims organiseren waddentocht!

Moslims? Lopen? Wadden? Ja, echt! Groene Moslims en Wijblijvenhier.nl organiseren een waddentocht voor een kritische en geinformeerde moslimconsument.

Moslims mochten met schrik vernemen dat religieus slachten verboden zou worden omdat het dieronvriendelijk zou zijn: schapen en koeien moeten voortaan worden geschoten en kippen geëlektrocuteerd.

Met moeite hebben de moslims elkaar gevonden en een geschatte 70.000 handtekeningen ingeleverd bij de Tweede Kamer. Dit verbod van halal in Nederland is door een wakkere Eerste Kamer voorlopig van de baan, maar het is duidelijk gebleken dat:
1. de moslims in Nederland onvoldoende stem hebben om adequaat op dit soort dreigingen te reageren;
2. de markt van halal voor de moslimconsument grotendeels oneerlijk en ongrijpbaar is en dat halal-verantwoorde vleesproducten heel moeilijk te verkrijgen zijn.

Een imam heeft gezegd: “Wat je eet, bepaalt veel van wat je doet”.
Dit principe kan doorgetrokken worden naar consumptie van producten en diensten in het algemeen. Voor moslims is consumptie van halal-verantwoorde producten van groot belang voor de geestelijke gezondheid.

Onze geliefde profeet (saw) zegt: “als je iets ziet dat niet goed is, verander het met goede daden en, als dat niet kan, met goede woorden …”

Daarom is het volgende initiatief gestart:
Wie: hoopvolle en geëngageerde moslims die actief zijn om het verbod op halal te voorkomen en om de halalmarkt eerlijk en gezond te helpen maken;
Wat: een moslimconsumenten-organisatie beginnen die professioneel, integer, betrokken, laagdrempelig, informatief en krachtig is;
Hoe: een onafhankelijke vereniging met directe inspraak om de vrijheid en de belangen van de Nederlandse moslims te beschermen en te bevorderen.

Het sponsorgeld zal inshaLlah gebruikt worden om goede ledenwerving te organiseren voor deze landelijke moslimconsumenten-vereniging. Leden en ledengeld zijn nodig om een professionele organisatie te ontwikkelen.

Meer over de waddentocht