Voorpagina Algemeen, Islam, Opmerkelijk, Ramadan

Islamic Trendwatching with Faisal Mirza

In Nederland wordt dagelijks op verschillende plaatsen op grote schaal gezamelijk ontvast, deze iftars worden dikwijls gesponsord door bedrijven. Dit doen zij niet omdat ze dom zijn, deze maand is met uitstek het moment om moslims c.q. allochtonen makkelijk te bereiken. Ze zijn daarvoor ook actief op andere terreinen dan iftars, ik neem met jullie een aantal benoemenswaardige initiatieven door.

1 . ABN AMRO ramadan kalender – Ja, je leest het goed. ABN AMRO zit dan wel met zijn handen in het haar nu het bedrijf in de etalage staat, maar heeft wel een duidelijk beeld over hoe om te gaan met de ramadan. De afdeling in Rotterdam heeft een a4’tje gedrukt dat ik bij een vriend op de koelkast zag hangen. Simpel en doeltreffend. (volledige kalender, PDF, 375 Kb)

2 . Dieetadviezen – De verandering van het eetpatroon in de ramadan kan op de gezondheid zowel positieve als negatieve effecten hebben. Met de laatste is de zorgverzekeraar uiteraard minder blij. Ze besteden daarom veel aandacht aan dit onderwerp. Zo heb je Agiz, door de letter z aan het eind (waardoor de naam nogal Berbers klinkt) deed het mij altijd vermoeden dat zij iets hebben met Marokkanen. Dit vermoeden bevestigt de verzekeraar met een site die zij speciaal voor Marokkanen (en over de ramadan) heeft opgezet. Een informatief artikel van Fatma Alakay op die site is overigens het vermelden waard, ze geeft daarin gezondheidtips om de maand zo goed mogelijk door te komen.

3 . Nando’s tv commercial – Dit is dan wel het gekste. Nando’s is een keten van kiprestaurants in Engeland. Ze hebben speciaal voor de maand ramadan een televisiespotje gemaakt waarvan ik de humor wel kan waarderen. Nu we het er toch over hebben, neem een kijkje op hun site die "toegewijd is aan al die uitstekende kippen die hun levens hebben opgegeven voor Nando’s"

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal