Voorpagina Fatwa, Politiek

Fatwa: Turkije wil PKK verslaan

Turkije heeft het leger verzameld aan de grens met Irak. Het geduld aan de Turkse kant begint op te raken en ze staan te trappelen om de PKK uit te schakelen. De aanslagen van de Koerdische separatistenbeweging worden steeds heftiger. Het dodental aan beide kanten neemt toe. Turken demonstreren voor de eenheid in het land. Koerden demonstreren voor meer rechten en vrijheid.

Vandaag voeren de Turkse en Iraakse regering gesprekken over de toenemende dreiging van een mogelijke aanval. Dit wordt gezien als een laatste poging om de dreigende Turkse invasie af te wenden. Het overleg verloopt voorspoedig zeggen ze. De Turkse regering eist dat Irak PKK-leiders uitlevert.

De spanningen in het grensgebied lopen intussen hoog op. Dreigt er een nieuwe crisis in het Midden-Oosten? Hoe moeten ze dit oplossen? Wat vind jij van de situatie?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!