Voorpagina Algemeen, Cultuur, Fatwa

Fatwa: Weg met de krakersbeweging!

Na de ongereldheden in Amsterdam tussen krakers en de Amsterdamse politie was de maat vol voor het CDA: ‘Kraken moet verboden worden’. Ze kunnen rekenen op steun van de VVD en de PVV. Daarmee vormen ze een meerderheid in de Tweede Kamer. De SP is uiteraard tegen.

Dat betekent in de toekomst geen moeilijkheden meer voor krakers die agenten bekogelen met verfbommetjes, boobytraps klaarleggen en barricades opwerpen tijdens heksenjachten op krakerspanden. De leegstaande panden, die de krakersbeweging al sinds de jaren zestig actief kraakt, zijn voor veel studenten een tijdelijke en goedkope oplossing om in te verblijven.

Komt hiermee een eind aan de jarenlange krakerscène? Wat moet de overheid doen: krakers keihard aanpakken of blijven toestaan? Hoe vind jij dat ze dit op moeten lossen?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!