Voorpagina Fatwa

Fatwa: Politieagentes met hoofddoek haram!

‘Mogen agentes nu wel of geen hoofddoek dragen?’ Dat was de vraag die velen al jarenlang bezighield. De knoop is doorgehakt en het besluit staat vast. Dames met een hoofddoek die agente willen worden opgelet: De Tweede Kamer heeft besloten dat politieagentes geen hoofddoek mogen dragen. De PVV heeft dit voorstel afgelopen woensdag aangekaart tijdens een debat met minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Daarbij kreeg ze steun van VVD, CDA en Christenunie.

Ter Horst werkt aan nieuwe kledingsvoorschriften voor de politie en heeft daarvoor de Commissie Gelijke Behandeling om advies gevraagd. Het advies luidt dat het alleen verboden mag worden als er sterke argumenten voor zijn. De PVV keert zich sowieso tegen hoofddoeken. De overige partijen die het voorstel steunen vinden, net als de PVV, dat de politie objectief moet zijn en dat een duidelijke geloofsuiting daar niet bij past. De PvdA heeft nog geen standpunt ingenomen over deze kwestie.

Zijn de argumenten waarom het verbod ingevoerd moet worden sterk genoeg? Waar ligt dan de grens? Hoe kijk jij er tegenaan?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!