De films Al Risâlah en The Message waren gemaakt in 1976. Twee films met hetzelfde verhaal, dezelfde sets maar met verschillende acteurs en talen (resp. Arabisch en Engels). Dit is de moeite die de regisseur Moustapha Akkad had genomen om het leven van onze profeet Mohammad (vzmh) begrijpelijk te maken voor iedereen. En dat was hem ook gelukt. De film werd zelfs genomineerd voor een Oscar. Vandaag de dag wordt de film nog volop verkocht en bekeken.
Als dank voor al deze moeite is hij vandaag overleden aan de wonden veroorzaakt door de aanslagen in Amman (Jordanië) gepleegd door moslims (!). Moge Allah(swt) hem de hemel schenken.
Een moslim die de islam een goed naam wil bezorgen wordt vermoord door moslims die de islam ook een goede (?) naam willen bezorgen. Hoe cynisch…
update: Het was dus een ‘foutje’
Pssst..
Wij Blijven Hier! is het platform van de Nederlandse moslim. Wij bieden ruimte aan sterk uiteenlopende meningen en standpunten. Want waarom zou je het leven makkelijk maken als het moeilijk kan? Niet alle meningen en standpunten hier komen overeen met de onze. En anders dan je wellicht van ons verwacht, hebben wij ook niet alle wijsheid in pacht. Dus mocht je het ergens niet mee eens zijn, dan horen we het graag!
En, ben jij al Vriend van WBH?Dank voor je bezoek aan Wij Blijven Hier! Wij zijn al meer dan tien jaar hét platform in Vlaanderen en Nederland voor een authentiek moslimgeluid. Dat doen wij (het team van WBH!) met héél véél plezier en geheel op vrijwillige basis, zonder subsidies. Bewust, want we willen dicht blijven bij wie we zijn.
Wil jij samen met ons de onafhankelijkheid die wij hebben bewaren? Te gek. Dat kan door een eenmalige donatie,
maar ook door Vriend van WBH te worden middels een jaarlijkse
donatie. Dan drinken we dat kopje koffie ook samen.
Doe je mee?
Dit delen:
De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...
Lees andere stukken van Faisal
6 Reacties op "Who is the enemy?"
Een mooi moment om nog even terug te komen op je vorige moment van helderheid. Stel je voor dat Moustapha Akkad in Nederland woonachtig was geweest en zou zijn vermoord door een atheist…
Waarmee ik, voor alle duidelijkheid, natuurlijk niet probeer te zeggen dat Theo van Gogh pamfletten maakte waarin het doen en laten van een belangrijk fascitisch leider wordt verheerlijkt.
‘Een moslim die de islam een goed naam wil bezorgen wordt vermoord door moslims die de islam ook een goed (?) naam wil bezorgen. Hoe synisch…’
Nee, een moslim die de islam een goede naam wil bezorgen is vermoord door moslims die de islam, hún islam, bij andere mensen door de strot willen duwen en als daarbij een paar doden of een miljoen doden vallen, des te beter.
Daar zit een verschil.
En dat is precies de reden dat er een vraagteken tussen haakjes achter het woordje goed staat.
Op wat voor manier doet Akkad dat dan? George Washington was ook geen heilig boontje (met zijn “All men are created equal” en dan slaven houden) maar voor zijn tijd was hij behoorlijk progressief. Tegenwoordig zouden we hem misschien een hypocriete slavenhouder noemen. Het is echter op zijn zachtst gezegd oneerlijk om een historisch figuur te evalueren aan de hand van moderne waarden (volgens mij noemt men dat “anachronisme”). Bovendien: in welk gedeelte van de film verheerlijkt Akkad dingen die jij niet vindt kunnen? (graag uitleg: ik heb de film niet gezien) Misschien kan Faisal zijn visie op deze scenes geven?
Hij wilde de Islam een Goede naam bezorgen….ik weet niet of dat zijn doel was, maar ik weet zeker dat dit niet het doel is van de “terroristen” zij hebben een politiek doel.
Als dank voor al deze moeite is hij vandaag overleden aan de wonden veroorzaakt door de aanslagen in Amman (Jordanië) gepleegd door moslims (!).
Ik zie het verband tussen zijn dood en de film niet helemaal, maar ik vond het inderdaad ook heel erg dat hij zo om het leven is gekomen samen met vele andere onschuldige mensen.