Voorpagina Opmerkelijk

Achter de schermen…

Toen een tijdje geleden een of ander apekop bekend maakte een deel van religieus Nederland op de pik te trappen door wat nare foefjes uit te halen met een bepaald heilig boek, leken de welbekende rapen zo gaar als te lang doorgekookte Hollandsche bloemkool. Binnen een scheet en een knikker en voor een appel en een ei waren een paar mooie posters in elkaar gedraaid (maar door wie?) en werd er een flinke emailkettingactie op touw gezet (wederom: door wie?).

8 December ole ole, kijken wij naar de tv, want de relschoppers gaan los! Althans, dat was het idee: op zaterdag 8 december zouden de moslims (wie?) hun geluid massaal laten horen: we pikken het niet meer (wat?) en we laten ons horen, horen, horen! (maar wie laat zich dan horen?). Tsja, het was allemaal niet zo duidelijk met die aangekondigde demonstratie.

Nu ben ik geen fan van demonstraties tegen zaken die niet bestaan, zoals bijvoorbeeld ongemaakte films, en al helemaal niet door onbestaande organisaties met niet-bestaande vergunningen of niet-aanwezige ordediensten. Lijkt me een recept voor een uit de hand te lopen feestje. Gelukkig waren er meerdere mensen die er klaar mee waren om zich te laten provoceren en voor gratis publiciteit te zorgen. Vrij kort na de aankondiging van de demonstratie tegen de "druktemakerij" in de politiek en omstreken, kreeg ik een mailtje van een broeder:

"Al een geruime tijd worden er mails rondgestuurd voor het demonstreren op 8 december. Zoals jullie allen weten is deze demonstratie zonder verantwoordelijke, en daarmee ongeorganiseerd. Graag wil ik eenieder die van plan is te gaan, adviseren om niet te gaan. Indien jij als Moslim(a) wenst op te komen voor de Qur’aan doe dan zoals diezelfde Qur’aan van je eist, en dat is niet op de manier van demonstraties en rellen, maar op de manier van geduld en wijsheid. De manier van de Profeten en de manier van hem tot wie dit Boek is geopenbaard, Profeet en Boodschapper van Allaah, Muhammad (salla Allaahu ‘alayhi wassalam).

Wat deed onze Boodschapper van Allaah (salla Allaahu ‘alayhi wassalam) toen hij in Makkah werd bespuugd en geslagen, en zijn vrienden (sahaabah) werden vervolgd en zelfs vermoord? Pleegde hij een revolutie, of riep hij op tot rellen en demonstraties? Of gebruikte hij geduld, wijsheid en vooral da’wah (het uitnodigen naar de Islaam) totdat Allaah de zaken vergemakkelijkte en een uitweg bood?

Tenslotte beste broeders en zusters, maak je geen zorgen over de Qur’aan, want daar heeft Allaah zich als Bewaker voor opgesteld: “Voorwaar, Wij zijn het Die de Vermaning (Qur’aan) hebben neergezonden. En voorwaar, Wij zijn daarover de Wakers.” [15:9] En tot Allaah behoort het succes."

Dit en soortgelijke mailtjes werden rondgestuurd. Er werd veelvuldig gesms’t en gebeld. De eindstand? Uiteindelijk is zo goed als niemand naar deze demo gegaan. En wat volgde op de zondag? AT5 publiceerde een item waaruit bleek dat deze demonstratie helemaal niet door moslims was opgezet, maar uit de fortuynistische hoek kwam. Een van onze pseudokale medemenschen had bedacht dat het wel leuk was om een relletje uit te lokken door een mooi islamistisch postertje in elkaar te flansen. Hey bedankt man! Ik ben "blij" dat er altijd wel haters en stokers zijn om wat olie op het vuur te gooien, (waarschijnlijk omdat ze zich blijkbaar toch het lot van onze samenleving aantrekken of zo), maar ik dank Allah swt dat ze er niet altijd mee wegkomen.

In het jaar dat Elvis stierf, werd Noureddine geboren. Op zijn negende kreeg hij een skateboard. Op zijn 20ste werd hij in Schotland verliefd op boeken. Op zijn 27ste werd hij moslim en vond hij zijn draai. Hij werkt in de gehandicaptenzorg en denkt soms dat hij bijna Arabisch kan lezen maar vraagt dan toch om een klinker. Hij jat de beste grappen van de missus, steun en toeverlaat sinds 2006. Af en toe vertaalt hij wat poëzie omdat het leven dan gewoon beter is.

Lees andere stukken van