Voorpagina Algemeen

Aan de discusanten, lezers en schrijvers!

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing,
there is a field.  I’ll meet you there.
 
When the soul lies down in that grass,
the world is too full to talk about.
Ideas, language, even the phrase each other
doesn’t make any sense.
 
– Rumi

Beste Peter B, Asim, Zahra, Henk, Paul werd Hicham, Pippi, Jan, Piet, Nourdien, Bratislava, Musa, Ippie, Chadidjah, Vele, Naila, Ismael, Yazzy, M, Lieke, Allison, Abufarah, Vampier, Edwin, Simon, Johan, Herman Kolkman, Aki200, AnderS, Aai, Rajae, Rabiah, Nordin, Bertie, JSK, Gerrit, Dutch Daimond, Elma, Khalid el M, Eva, Thijs en de vele anderen wier naam of pseudoniem ik hier boven vergeten ben.  

Het was mij een waar genoegen met jullie de afgelopen maanden van gedachten te hebben kunnen wisselen hier op Wijblijvenhier.nl.

In deze tijd van vluchtigheid in bijna alles is het een verademing om met vreemden op een regelmatige basis te kunnen discussiëren over veel wat ons allen bezig houdt in dit landje, achter de duinen& dijken, en in de rest van de wereld. Het is jullie bezoek en deelname die er mede voor zorgen dat deze website door velen bezocht en gelezen wordt. Jullie doen de naam Wij Blijven Hier eer aan naar letter & geest! Mijn dank daarvoor en ik hoop met jullie allen het komende jaar nog vele discussies te mogen voeren.

Beste anonieme lezers ik weet dat jullie met vele duizenden zijn die dagelijks een bezoek brengen aan Wij Blijven Hier en hopelijk met veel plezier onze stukjes lezen en de discussies volgen. Mijn dank voor jullie trouwe bezoek! Mogen jullie komend jaar in nog grotere scharen Wij Blijven Hier bezoeken.

Beste collega schrijvers, redactieleden, gastarbeiders en de anonieme hulpkrachten die allerlei onmisbare hand en spandiensten verlenen om deze website in de lucht te houden. Het is een eer deel uit te mogen maken van jullie team en een klein aandeel te leveren aan Wij Blijven Hier! Ik bewonder jullie inzet, het geeft mij de kracht mijn luiheid in te tomen, mijn dank daarvoor. Mogen wij allen Wij Blijven Hier komend jaar naar een hoger plan tillen.

Beste Suzan en Umar, mijn dank voor jullie geduld voor het elke week bijna niet halen van de deadline en de plaatsing van mijn stukjes!

Beste Faisal mijn dank voor de introductie bij het Wij Blijven Hier team!

Ik draag onderstaand gedicht aan jullie allen op en wens jullie een prettige jaarwisseling en een gezegend 2008!

The Guest House

This being human is a guest house.
Every morning a new arrival.
A joy, a depression, a meanness,
some momentary awareness comes
as an unexpected visitor.
Welcome and entertain them all!
Even if they are a crowd of sorrows,
who violently sweep your house
empty of its furniture,
still, treat each guest honourably.
He may be clearing you out
for some new delight.
The dark thought, the shame, the malice.
meet them at the door laughing and invite them in.
Be grateful for whatever comes.
because each has been sent
as a guide from beyond.

– Rumi

* In het plaatje staat de Arabische variant van gelukkig nieuwjaar gekalligrafeerd: Moge elk jaar, jullie het goede deelachtig zijn.

De kaligrafie is gegoten in de vorm van een Tughra

Mohammed is: Een Man (althans als men dat woord slechts als geslacht opvat), een Moslim (in hart en nieren totaal, echter in daad maar mondjes maat), een Maliki (maar tot zijn schande moet hij bekennen al-Muwatta nog nooit gelezen te hebben), een Afrikaan, een Noord-Afrikaan, een Maghrebijn, een Berber/Amazigh, een Riffijn, een Ayzenay, een Aqarou3, een Arabier (in culturele zin), een Westerling, een Europeaan, een Nederlander, een Hollander, een Zuid-Hollander, een Leidenaar, een Voorschotenaar, een Vlietwijker.

Lees andere stukken van