Voorpagina Algemeen

Oranje: eindelijk een nederlaag

Het moest er toch van komen. Een nederlaag voor het Nederlands Elftal. Marco van Basten wilde én goede resultaten én mooi aantrekkelijk voetbal. Mooi voetbal hebben we niet echt gezien sinds zijn aantreden, maar tot nu toe was dat verscholen onder aansprekende resultaten. Een beter moment voor het verlies dan na de euforie van de plaatsing is er niet, want er is gelukkig nog wel wat tijd tot aan het WK.

Dankzij van Basten hebben we wel veel, heel veel jong en vers bloed aan het werk gezien, maar met een frisse wind door het team wordt je nog geen wereldkampioen. Je hebt natuurlijk nog altijd wel kwaliteit nodig. Hoeveel potentie de jonge Ron Vlaar bijvoorbeeld ook heeft, het is nog zeker geen Jaap Stam. En hoe groot de technische bagage van het hele middenveld ook is, de gretigheid van een Edgar Davids is er niet.

Mooi en aantrekkelijk voetbal is natuurlijk altijd leuk, maar op een WK heb ik liever dat we gewoon wereldkampioen worden, al is het zes wedstrijden met 1-0 in de laatste minuut. Ik heb geen zin om achteraf te horen dat Oranje heel leuk en aanvallend voetbal liet zien, dat Arjen Robben prachtige acties had en Rafael van der Vaart schitterende doelpunten maakte, maar dat die Italianen met catenaccio voetbal wereldkampioen zijn geworden. Foget abou it!

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van