Voorpagina Opmerkelijk

BangBang and his masterplan

Een ware hype die jammer genoeg velen toch is ontgaan. Het moment waarbij Valerio genadeloos in zijn live TMF uitzending een duik van zijn eigen bank nam onder begeleiding van niemand minder dan Kubus & BangBang. Valerio was in een eerder interview met de twee net iets te bijdehand en daar was voornamelijk BangBang niet van gediend. “Je maakt niet iemand voor de duivel uit”, legt BangBang naderhand uit in het radioprogramma van Farid op Lijn5 (NPS). De rapper eindigde het interview met een belofte. De belofte dat dit verhaal een staartje zou krijgen wanneer de tijd rijp zou zijn. Dat vervolg was er, en natuurlijk waren het de moslims weer..

Het filmpje van Valerio belandde op YouTube en werd goed bekeken. Ondertussen was kennelijk het fragment de media toch ontgaan, op verzoek van Valerio besteed Shownieuws als één van de eerste aandacht aan deze stunt. Al gauw volgden programma’s zoals De Wereld Draait Door (VARA), Coen & Sander show (3FM), HipHop and R&B from A to Z (JuiceFM), 3voor12 (VPRO) en dan de grote finale bij Jensen (RTL 5) waar zowel Valerio als Kubus & Bang Bang aanwezig waren.

De spanning was bij Jensen om te snijden, even leek het erop dat ook hij slachtoffer zou worden, maar er was gelukkig niets dan liefde. Tijd voor zijn gasten om iets op te biechten. De rel in de studio van Valerio was een plannetje, een actie speciaal voor de 250.000 moslim vluchtelingen, de Rohingyas, uit Bangladesh. Deze hebben geen schoon drinkwater, niet genoeg voedsel en geen medische voorzieningen tot hun beschikking.

De oproep van BangBang omschrijft hij als in dezelfde lijn met zijn muziek, omdat hij zichzelf beschouwt als serieuze artiest met een serieuze boodschap. Helaas is de realiteit dat al zijn voorgaande oproepen in de media iedereen is ontgaan en er zelfs uitgeknipt worden tijdens de montages. Tot zijn grootste frustratie sprak hij hierover met Valerio een jaar geleden, en bespraken zij een ludieke actie wat dan wel zou moeten werken. Hoewel deze nog niet gedefinieerd was, stemde Valerio in.

Fotograaf Eddy van Wessel maakte een fotoreportage over de situatie in het vluchtelingenkamp. Deze kleine rel is uiteindelijk bedoeld om deze situatie niet alleen onder de aandacht te brengen, maar om steun te vinden van organisaties, bedrijven en particuliere weldoeners. Het trio zou graag verslag willen doen, dus Tv-zenders die het aandurven om in het vliegtuig te zitten en op pad te gaan met Kubus, BangBang en Valerio, meldt u aan! Kijkcijfers gegarandeerd, want je weet maar nooit wat je te wachten staat met zulke onvoorspelbare lui.

Foto: Eddy van Wessel

Eigenlijk zou ik daarom graag bij deze gebruik willen maken van de gelegenheid om met name de NIO, NMO en Islamic Relief op te roepen om te reageren op het verzoek van de heren. Ik ben ervan overtuigd dat deze zeker van betekenins kunnen zijn in de scheidende omstandigheden waarin deze vluchtelingen leven. Een bezoek, een videoverslag op TV/Youtube en natuurlijk een vette geldinzamel actie. En er is inderdaad elders in de wereld ook leed, maar je zult toch ergens moeten beginnen en als een Ali B wel de wereld rond kan reizen om aandacht te krijgen voor verschillende goede doelen, waarom dan geen BangBang?

Salaam en dikke groeten,

Eighty

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van