Voorpagina Algemeen

Moslims in het leger

“Normaal gesproken heb ik het niet zo met moslims, maar jij bent oké.” Een veelgehoorde opmerking richting de moslimsoldaten, die zoiets niet verwacht hadden toen ze zich inschreven als soldaat om te strijden voor hun land. Deze soldaten blijken nu toch goed van pas te komen in Afghanistan, zij begrijpen namelijk de cultuur en religie van dat land veel beter dan hun collega’s. Kortom, de moslims zijn hard nodig in het Nederlandse leger en dat mag hardop gezegd worden.

Bij de Amerikanen is het anders, zij zijn zich al veel eerder bewust van de waarde van moslimsoldaten. Zie bijvoorbeeld dit interessante artikel over het aandeel van moslims in het leger van de VS. En dan nog iets: Het blijkt dat meer dan een eeuw geleden moslims al deel uitmaakten van die troepenmacht. Amir N. Muhammad heeft aan de hand van de namen onderzocht welke moslims vochten in het leger van de VS, van de Onafhankelijkheidsoorlog tot aan WOI. Hier is het onderzoekje. Boeiend nietwaar?

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal