Voorpagina Ervaringen

Wat nou Hyves?

Hoewel de meesten aan de Hyves zijn en zo in contact komen met klasgenootjes en vrienden van vroeger, vertik ik een account aan te maken om zo mee te krabbelen op het net. Ondanks de uitnodigingen per mail van bekenden, ondanks alle leuke verhalen, ondanks alle vriendjes die je kunt maken, ondanks alle artiesten, bedrijven, zenders, winkels en weblogs die aan het Hyven zijn geslagen, blijf ik stug volhouden niet over te gaan op een Hyves of een MySpace.

Het maakt de wereld wel erg klein en commericeel, en sommige toevalligheden ervaar ik liever real life dan virtueel. En zoals blijkt, de aanhouder wint!

Het valt me namelijk op dat ik de laatste tijd verwend word door de vele gezichten van vroeger die ik de laatste tijd tegen kom. Ik voel me een beetje zitten in Mies Bouwman’s show ‘In de hoofdrol’. Drie weken geleden kwam ik op een geboortefeestje van een vriendin de oude posse van vroeger tegen, erg relaxed zonder scheve ogen, praatten we elkaar bij en aan het eind van de avond wisselden we van telefoonnummers.

Een week daarna kwam ik een ander oud klasgenootje tegen, dat toevallig met een bedrijfsuitje naar het instituut van Beeld & Geluid was, waar ik sporadisch lunch. Voor goed eten hoef je er niet heen, wel voor de ervaring en de sfeer. Ze zag er erg goed uit en het deed me goed haar weer tegen te komen. Ze straalde helemaal en hoewel het een regenachtige grauwe dag was, werd het ineens toch erg zonnig op het Mediapark. Alweer trok ik mijn mobieltje uit mijn tas en toetste ik gretig het nummer in om gauw eens met de rest van de girls gezellig af te spreken.

De volgende dag kwam ik wederom een vriendinnetje tegen van vroeger, we zaten ruim 3 jaar lang altijd onafscheidelijk naast elkaar in de klas. We deelden elkaars lief en leed, en hoewel ik toen nooit echt in beste vriendinnen geloofde, kwam zij het dichtst in de buurt. De vaas die ik van haar gekregen heb, gebruik ik nog steeds, al heb ik haar alweer ruim 10 jaar niet gezien. Ze was erg goed te vertrouwen en ik heb in mijn leven niet een roddel uit haar mond horen komen of iemand horen uitlachen. Eigenlijk is dat de eigenschap die ik veelal mis in de mens en zal ze daarom altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Zoals gezegd kwam ik de afgelopen dagen wel meer oude bekenden tegen, maar dit was toch wel de meest bijzondere ontmoeting. Ze stond gewoon naast me in de tram, geen spat veranderd. Ik moest er de volgende halte alweer uit, dus na super kort gesproken te hebben met elkaar was het alweer ‘het mobieltje uit me zak trek’-moment aangebroken.

Gisteren was het alweer zo ver. Terwijl ik vrolijk met mijn bosje bloemen over straat liep, kwam ik weer een vriendinnetje tegen uit mijn examenjaar. Dit keer speelde ik het anders: “Ik was laatst op een geboortefeestje en kwam daar die, die, die en die tegen. Heeft toevallig één van hen jouw nummer?” Tja, ik had een bos bloemen in mijn hand en had geen zin mijn telefoon erbij te pakken. “Euh, ja.. ik was ook uitgenodigd, maar kon er helaas niet heen.” zei mijn oud-klasgenootje verontschuldigend. Triomfantelijk, alsof ik zojuist de gloeilamp had uitgevonden, concludeerde ik dat de gastvrouw dus vast haar nummer wel voor me had. En dat was ook zo. Mooi, binnenkort ga ik iedereen bellen en uitnodigen voor op de koffie.

Voor een Internetnerd, ben ik in bepaalde gevallen nog best van de old school. Sommige zaken moet je ook niet automatiseren. Je sociale leven is daar één van.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van