Voorpagina Fatwa

Fatwa: Moslimhaat in Nederland dra-ma-tisch!

De xenofobie en moslimhaat is toegenomen in Nederland. Racistisch gemotiveerde geweldsmisdrijven, zoals brandstichting bij moskeeën en islamitische scholen, zijn sinds 2000 alleen maar meer geworden. We zijn de nuance helemaal verloren in het islamdebat. Kortom de situatie in Nederland is ‘dramatisch’ verslechterd. Dat stelt de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI). Wie nuance wil aanbrengen in het debat is ‘politiek correct’. De gevestigde politiek laat volgens de commissie racistische voorstellen van de PVV stilzwijgend toe.

Het Kabinet over deze constatering: "In feite worden die standpunten van de PVV krachtig en herhaaldelijk door de meerderheid van de andere politieke partijen en leden van de regering veroordeeld."

Minister Ella Vogelaar erkent dat het debat harder is geworden. Dit is echter geen typisch Nederlands verschijnsel vindt ze.

Henk Kamp, VVD: “De commissie sluit de ogen voor de serieuze misstanden die we hebben met groepen allochtonen. Het is een typisch links gekleurd verhaal.”

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!