Voorpagina Algemeen

Commissaris van de Koningin bezoekt Moskee

In het kader van het in stand houden van de dialoog, is het moskee bezoek voor commissaris van de koningin Jan Frassen in het leven geroepen.

Afgelopen maanden is hij op bezoek geweest bij een Moskee in Gouda, en afgelopen maandag was Moskee El Islam te Den Haag aan de beurt.
Bij het bezoek waren een aantal aanwezigen; Wethouder van onderwijs, Marokkaanse Jongens Vereniging, Meisjesvereniging Al Manaar, het bestuur van de Moskee en niet te vergeten de imam natuurlijk.

Na een rondleiding waarbij gelegenheid was voor vragen rondom de moskee, was het tijd voor een goede babbel.Op de agenda stonden een aantal onderwerpen centraal waarover meneer Franssen vond dat ze nodig besproken moest worden.Om te beginnen,de scheiding van kerk & staat,de homokwestie en het bespreekbaar ervan maken binnen de gemeenschap en niet te vergeten de positie van de Moslimvrouw.

De genodigden hadden andere onderwerpen staan,die ze graag wilden bespreken, namelijk werkgelegenheid, onderwijs en discrminatie op de arbeidsmarkt.

Het eerste wat opviel, was de keuze van onderwerpen, geen enkele keuze kwam namelijk overeen. Aan het eind kwamen we tot de conclusie dat geen enkel onderwerp echt besproken was, en is er beloofd dat er wellicht een tweede bezoek zou komen.

Het bezoek van de commissaris, is niet het eerste bezoek vanuit de overheid. In het jaar 2000 heeft de moskee Hare Majesteit Koningin Beatrix mogen ontvangen, dit omdat men het een hele transparante moskee vindt, waar ze meer van in het land zouden willen hebben.