Voorpagina Opmerkelijk

Speedy Burkini 2.0

In Zwolle is een vrouw afgelopen week het zwembad uitgezet. Niet omdat Liselotta Buitelaar een paar jonge dames (of heren) aan het lastig vallen was of omdat ze zich niet hield aan de regels die in het zwembad gelden. Integendeel ze hield zich keurig aan de regels. Maar omdat ze kledij droeg die de andere bezoekers niet gewend waren te aanschouwen, werd ze door de badmeester het zwembad uitgezet.

 
Burkini Baywatch-team

Liselotta Buitelaar, aan haar naam te horen waarschijnlijk oerhollands, droeg een burkini.

Een burkini (niet verwarren met Burkina Faso!) is een zwempak dat de huid voor een groot gedeelte bedekt en enkele vrouwelijke rondingen verbergt. Aan dat badkledingstuk namen de overige bezoekers kennelijk aanstoot. De bezoekers moeten wel hebben gedacht: "wat een achterlijk ding…zij weg of wij weg!". In plaats van de overige bezoekers te kalmeren en ze te verzoeken gewoon vrolijk de andere kant op te kijken als het hun niet aanstaat, gaf de badmeester laf gehoor aan de klachten.

Het is niet te hopen dat onze oranje jongens en meisjes die willen trainen voor de olympische spelen, Zwolle als trainingslocatie hebben gekozen. Met het revolutionaire nieuwe zwempak, bestaat namelijk de kans dat ook zij het zwembad worden uitgejaagd. Ze zijn immers geen nieuwigheid gewend in Zwolle. 

Misschien is de volgende stap in de ontwikkeling van revolutionaire zwempakken dat er een geïntegreerde badmuts op komt en dat ook de armen bedekt worden, om de weerstand tijdens het zwemmen te verlagen. Verder nog een turbo-zwemvlies om het middel erbij en zie hier:

De verse ideeën voor de ontwikkeling van de "Speedy Burkini", natuurlijk versie 2.0!

Kamel Essabane is het stilste jongetje van de klas dat toch begon te praten en zijn klasgenoten soms hard aan het lachen wist te maken. Hij overwon zijn angsten en maakte van praten voor groepen zijn beroep. Doordeweeks loopt hij met de pet op van docent islamitische godsdienst rond op een hogeschool en voorziet hij tevens diverse scholen van advies als onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing. Ook vertelt hij soms filosofische verhalen aan het Fahm Instituut. Af en toe plaatst hij vanachter zijn laptop in alle stilte een ernstige tekst op het net. Misschien dat iemand het leest.

Lees andere stukken van Kamel